Jedrenje sa skiperom

Najam jedrilice

Umerena klima, bujna i veoma bogata vegetacija, prelepe planine u unutrašnjosti ostrva kao i veliki broj skrivenih uvala i plaža su neki od razloga zbog čega su Jonska ostrva omiljena destinacija nautičara i ljubitelja aktivnosti na vodi, a posebno jedriličara.

Ukoliko ste zainteresovani za najam jedrilice možete nas kontaktirati a mi ćemo podeliti sa Vama sve neophodne informacije u vezi najma i jedrenja. Ako se odlučite za sledeći korak i iznajmite jedrilicu, prilikom potvrde rezervacije bi bilo potrebno uplatiti 30% od ukupnog iznosa najma jedrilice. Ostatak iznosa se uplaćuje do tri nedelje pred avanturu.

Prilikom ukrcavanja (check-in) i iskrcavanja sa jedrilice (check-out) postoji određena standardna procedura. Ukrcavanje i iskrcavanje je subotom, s tim što je ulazak na jedrilicu od 17h na dan početka čartera, a izlazak je do 9h pre podne poslednjeg dana čartera.

Plan puta pravite u dogovoru sa skiperom. Skiper će se potruditi da ispuni sve Vaše želje i zahteve, ali zbog bezbednosti ih je potrebno uskladiti sa vremenskim uslovima. Takođe, planiranje možete u potpunosti prepustiti nama i potpuno se posvetiti uživanju u kupanju, ronjenju, plažama i uvalama, zvuku vetra, tavernama.

jedrenje-grckom-bavari-44
najam jedrilice

Pripreme za jedrenje

Prilikom pakovanja za jedrenje u obzir treba uzeti ograničenost prostora. Iz tog razloga ne treba preterivati sa količinom odeće i obuće i stvari bi bilo poželjno upakovati u „meke torbe“, nikako  kofere, jer na brodu nema mesta za odlaganje istih.

Na brodu se najčešće koristi punjač kao u automobilu (od 12V) pa bi bilo korisno imati USB-B kabl za punjenje telefona, kamera, itd. Utičnice kao kod kuće (220V) postoje na brodu ali se koriste kada je brod priključen na struju u marini.

Jedrenje sa skiperom

Za svakog ko voli maksimalnu relaksaciju

Opustite se i prepustite uživanju u jedrenju uz skipera. Bilo da ste prvi put na jedrenju ili ekspert, jedrenje uz skipera Vam omogućava da sami odlučite kako ćete provoditi dane tokom jedrenja. Jedrenje sa skiperom Vam osim sigurnosti pruža i fleksibilnost kako ne morate da brinete o jedrilici tokom odmora.

Skiper će zajedno sa Vama izabrati najbolju rutu kako bi se uskladili sa vremenskim prilikama i Vašim željama i na taj način omogućio komfornu i bez stresa plovidbu oko Jonskih ostrva. Jedrenje sa skiperom Vam daje slobodu da prilagodite svoj odmor potpuno prema sebi. Ovo je Vaš odmor i mi želimo da prevaziđemo Vaša očekivanja!

Sailing
Attractive strong woman sailing with her boat

Naši skiperi će zvanično biti nadležni i brinuti o jedrilici. I Vi naravno mozete učestvovati u jedrenju prema Vašoj želji i mogućnostima.

Skiper spava u odvojenoj, mornarskoj kabini.

Na brodu najbolje funkcioniše princip “zajedničke kase” gostiju jedrilice. Hranu i piće koju će konzumirati cela posada je najbolje kupovati u većim marketima za nekoliko dana. Prilikom kupovine treba uzeti u obzir i potrebe skipera.

Kako je svaka grupa drugačija, ovo je potpuno na Vama. Ukoliko želite možete pozvati skipera da Vam se pridruži u izlasku uveče. Skiper može prihvatiti poziv ili odlučiti da Vas sačeka na jedrilici.

Naši skiperi Vam mogu pomoci u pronalaženju idealnog mesta za sidrenje, restorana ili vremena za obilaženje određenih mesta. Naši skiperi su profesionalni i upoznati sa Jonskim ostrvima. Mogu Vam preneti znanje o jedrenju, uključiti Vas u jedrenje ili jednostavno Vam pomoći kada god Vam je pomoć potrebna tokom odmora.